Bisnes Shaklee · Rumah impian · Uncategorized

DULU RUMAH 500k pun BANK REJECT….Tgk apa saya buat sampai boleh beli rumah besar ni…

Dunia sekarang sangat mencabar. Ekonomi sekarang sangat mencabar.

Jika manusia tak keluar dari kepompom diri mereka dan menyekat kreativiti mereka dan potensi, maka tersekatlah peluang di masa hadapan anda.

Get out!!
Challenge yourself.

Who can say you cannot do it?

Who can say you are not good enough?

And why do you even bother to listen to them?

This is your life and your say.

Be better.
Be your best version in life.

Get out from not having good enough and from not giving the best for your loved ones.

Zaman sekarang ni ramai org mencari kerja. Mencuba bermacam kerja.

Kenapa tak cuba berniaga?
Tak semestinya anda perlu bermula dgn modal yang besar.
Tak perlu anda pinjam wang untuk mula berniaga.

Choose a low risk business.
Start with apa ada di tangan.

This is how I started.

I wouldn’t say it was hard. Seriously it was easy peasy.

Tapi I memang org yg tak fokus pada benda yang susah tapi I setkan semua benda itu mudah pada saya.

I was once working as a doctor with RM 6000 salary. Hutang banyak. Hutang kereta, hutang card credit, hutang personal loan sampai 2.

By the time I cuba nak beli rumah, murah saja RM 500 000 condo. Loan rejected. Dsr tinggi sangat dah.

Management kewangan memang ke laut.

It started with me wanting to provide the best time for my children. So saya mahu ubah hidup yg sibuk ini kepada hidup yang flexible.

One thing saya sedar, saya perlu berniaga untuk jadi kaya. Untuk miliki apa yg saya nak miliki.

Tapi saya nak berniaga pun dah tak cukup masa lagi. Kerja pun pagi sampai malam dah ni siap dgn locum.Hmmm.

If only I can do business and be with the kids. I can make enough money to provide for us and at the same time, I can be at home. Kalau duit tu cukup, I tak perlu accept locum di klinik swasta lagi. Just fokus bisnes dan anak.

Masa tu saya tak aim banyak pun. Cukup gaji ketika itu. Boleh bayar hutang dan ada extra sebulan 1k untuk simpanan. Dah cukup.

Kebetulan saya nampak kawan2 saya juga doktor, buat bisnes part time as Shaklee distributor. Nampak mcm best. So why not I cuba since I ambil set prenatal dan sgt berkesan untuk pregnancy kali kedua ini.

Tak sangka hanya perlu daftar RM 65 sahaja untuk mula bisnes ni. Dan segalanya melalui online.

Saya hanya perlu share di media sosial dan bila org order, saya akan click di wesite utk Shaklee pos. Senangkan. Setiap jualan tu saya akan dapat komisyen. Lagi byk jualan lagi besar komisyen sampai 21%.

Lagi besar group saya, lagi besar komisyen saya sampai lebih dari 42%. Wow!!

Hanya jual produk org saya bleh dapat untung sebegini.

Saya mula study produk Shaklee. Wow dah 100 tahun usia vitamin Shaklee. I tak pernah tahu pun. Ingatkan cokia mana.

Wow!! Kajian saintis dunia dan doktor perubatan yg bertauliah taraf antarabangsa. Wow!! Jenama Shake terkenal di antarabangsa. Ingatkan jenama cokia.

Saya dapat berjumpa dgn mereka yang buat bisnes Shaklee selama 30 tahun dah kini multimillionair. Bukan sorang!!! Ramai!!

Bayangkan ada org stick pada satu company sampai dia pencen dan dia kaya. Sebulan boleh earn ratusan ribu ringgit. Sebulan!! Gaji ceo company besar dan lebih tinggi dari kebanyakan ceo.

Jarangkan!! Kalau bekerja pun kita tukar company. Kalau bisnes lagilah korang suka lompat2kan.

Perasan tak ada kawan korang kejap jadi ejen itu kejap tukar ejen ini pulak. Kenapa?? Ada byk sebab.

Antara sebabnya adalah takde stability dalam komisyen bisnes yg drg dpt.

Dalam bisnes kami ini, ini bisnes kami sendiri. Kami bina bisnes ni dan sebab tu income seperti business owner. Inilah peluang untuk anda.

Bygkan u bleh buat bisnes Shaklee dan submit statement bonus Shaklee bulanan tu pada bank, dan bank senyum besar. Housing loan lulus. Kereta mewah lulus.

Org bisnes susah nak buat loan. Bisnes online lagi susah nak buat loan. Bukan saya kata. Saya attend business growth workshop Richworks punya dan consultant financial beritahu mereka yg ada sejuta pun bank tak lulus loan kalau takde sistem dalam bisnes.

49180287-4C0F-4F0D-BA28-586CCF1FC998

Kawasan rumah idaman kami yg kami berjaya beli dgn bisnes Shaklee semata2.

Wow!! Rupanya susah org bisnes nak buat loan. Bank makan gaji kalau gaji besar.

3C1B90B4-C737-450E-8175-3CE0D0943D5D

Swimming pool.

Disini, dalam bisnes kami, selepas setahun lebih buat bisnes, dah berjaya beli 1 rumah mewah. Ada yg beli 1 rumah mewah dan 1 condo utk investment. Ada yg beli 2 condo utk investment. Macam2. Hebat

tak hebat

peluang tambah pendapatan ini.

41A2E786-182F-4726-8706-35191F7AA5FC229ADFBE-A765-451A-A054-E08A99CCFD21

Kereta yang dibeli dgn bonus Shaklee semata-mata selepas setahun berniaga. Alhamdulillah.

Beli kereta lagilah malas cerita. Semua tukar keretakan. Jadi perkara biasa sangat dalam MLM eh??

C491AD10-5B53-4078-9FDF-39F10C67A94A

Sebenarnya apa2 bisnes pun kalau bisnes dah beri anda kemampuan untuk tukar kereta, tukarlah kalau mampu. Kerja penat2 buat apa nak halang dari dapat beli apa yg kita suka. Betul?
Cuma jgn membazir sudah.

ACA09039-B05E-4D96-B144-86E8527013C4

So apadia ttg bisnes Shaklee ni??

Ini adalah sistem MLM patuh syariah tanpa penindasan✔️
Tanpa beli rank✔️
Tanpa modal stock up✔️
Modal anda perlu adalah daftar dgn RM 65✔️
Kemudian anda akan diserap kedalam team RYG dan mula mengikuti kelas2 online kami cara bagaimana nak berniaga dgn mudah tanpa perlu keluar rumah✔️

Balik kerja nak pergi jumpa client?? Oh no!! Bukan kami.

5212D898-476E-4619-83C4-805453B6756B

Kami berniaga sambil jaga anak. Berniaga depan tv. Berniaga sambil ajar anak buat kerja sekolah.

And setiap 14hb hari bonus utk kami senyum. Setelkan zakat, simpanan, kemudian baru byr hutang. Setiap bulan ada allocation untuk kebajikan.

Kerana hanya dgn kita jaga Allah S.W.T baru hidup kita ada keberkatan dan rezeki kita luas terbentang.

Anda yang tiada kerja. Jangan sedih. Degree tak semestinya untuk bekerja dgn org. I invite you to be your own boss to your own business.

Jangan limitkan diri anda dan keupayaan anda.

Challenge yourself. Be with RYG. Ktrg ada mcm2 profesyen dlm ni. Doktor, engineer, lawyers, lecturers, teachers, suri rumah, bakers, accountants, dentist, dan macam2 lagi. Tak tersebut. Team kami ada 2000 ejen aktif berniaga. Dan kami ada group support yg sgt kuat.

Join us and lets be Ryg family and work to build your own dreams.

 

You can join my sharing below. Just click my link to join.http://cip.wasap.my/

3DABCDDA-436A-45C7-A3C9-D96864B58D17

Jom join open sharing online saya dan ketahui peluang didepan mata anda. Jom bangkit berniaga. Ubah hidup anda pulak.

 

Sekiranya anda berminat untuk join kelas2 saya,

CD11D8A5-C3BB-4109-A095-BB2808F53E03

Anda boleh tonton live video kelas tentang branding yg saya ajar. 2 kelas untuk RM 50. Anda akan dapat free nota sekali dan yang paling best adalah u boleh ulang2 tgk video ni. Bayar sekali saja tapi boleh tgk ulang2 tanpa ada period expired.

 

Ataupun dapatkan buku fizikal ini PENIAGA ONLINE TOLONG JANGAN BUAT KESILAPAN INI dgn harga promosi RM 25.

Contact admin untuk beli buku atau join kelas Nak branding power tak?

52FCF264-715F-49AA-B42C-13D4B9AE8D1E

 

http://www.wasap.my/60198525781

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s