Bisnes Shaklee · Rumah impian · Uncategorized

DULU RUMAH 500k pun BANK REJECT….Tgk apa saya buat sampai boleh beli rumah besar ni…

Dunia sekarang sangat mencabar. Ekonomi sekarang sangat mencabar.

Jika manusia tak keluar dari kepompom diri mereka dan menyekat kreativiti mereka dan potensi, maka tersekatlah peluang di masa hadapan anda.

Get out!!
Challenge yourself.

Who can say you cannot do it?

Who can say you are not good enough?

And why do you even bother to listen to them?

This is your life and your say.

Be better.
Be your best version in life.

Get out from not having good enough and from not giving the best for your loved ones.

Zaman sekarang ni ramai org mencari kerja. Mencuba bermacam kerja.

Kenapa tak cuba berniaga?
Tak semestinya anda perlu bermula dgn modal yang besar.
Tak perlu anda pinjam wang untuk mula berniaga.

Choose a low risk business.
Start with apa ada di tangan.

This is how I started.

I wouldn’t say it was hard. Seriously it was easy peasy.

Tapi I memang org yg tak fokus pada benda yang susah tapi I setkan semua benda itu mudah pada saya.

I was once working as a doctor with RM 6000 salary. Hutang banyak. Hutang kereta, hutang card credit, hutang personal loan sampai 2.

By the time I cuba nak beli rumah, murah saja RM 500 000 condo. Loan rejected. Dsr tinggi sangat dah.

Management kewangan memang ke laut.

It started with me wanting to provide the best time for my children. So saya mahu ubah hidup yg sibuk ini kepada hidup yang flexible.

One thing saya sedar, saya perlu berniaga untuk jadi kaya. Untuk miliki apa yg saya nak miliki.

Tapi saya nak berniaga pun dah tak cukup masa lagi. Kerja pun pagi sampai malam dah ni siap dgn locum.Hmmm.

If only I can do business and be with the kids. I can make enough money to provide for us and at the same time, I can be at home. Kalau duit tu cukup, I tak perlu accept locum di klinik swasta lagi. Just fokus bisnes dan anak.

Masa tu saya tak aim banyak pun. Cukup gaji ketika itu. Boleh bayar hutang dan ada extra sebulan 1k untuk simpanan. Dah cukup.

Kebetulan saya nampak kawan2 saya juga doktor, buat bisnes part time as Shaklee distributor. Nampak mcm best. So why not I cuba since I ambil set prenatal dan sgt berkesan untuk pregnancy kali kedua ini.

Tak sangka hanya perlu daftar RM 65 sahaja untuk mula bisnes ni. Dan segalanya melalui online.

Saya hanya perlu share di media sosial dan bila org order, saya akan click di wesite utk Shaklee pos. Senangkan. Setiap jualan tu saya akan dapat komisyen. Lagi byk jualan lagi besar komisyen sampai 21%.

Lagi besar group saya, lagi besar komisyen saya sampai lebih dari 42%. Wow!!

Hanya jual produk org saya bleh dapat untung sebegini.

Saya mula study produk Shaklee. Wow dah 100 tahun usia vitamin Shaklee. I tak pernah tahu pun. Ingatkan cokia mana.

Wow!! Kajian saintis dunia dan doktor perubatan yg bertauliah taraf antarabangsa. Wow!! Jenama Shake terkenal di antarabangsa. Ingatkan jenama cokia.

Saya dapat berjumpa dgn mereka yang buat bisnes Shaklee selama 30 tahun dah kini multimillionair. Bukan sorang!!! Ramai!!

Bayangkan ada org stick pada satu company sampai dia pencen dan dia kaya. Sebulan boleh earn ratusan ribu ringgit. Sebulan!! Gaji ceo company besar dan lebih tinggi dari kebanyakan ceo.

Jarangkan!! Kalau bekerja pun kita tukar company. Kalau bisnes lagilah korang suka lompat2kan.

Perasan tak ada kawan korang kejap jadi ejen itu kejap tukar ejen ini pulak. Kenapa?? Ada byk sebab.

Antara sebabnya adalah takde stability dalam komisyen bisnes yg drg dpt.

Dalam bisnes kami ini, ini bisnes kami sendiri. Kami bina bisnes ni dan sebab tu income seperti business owner. Inilah peluang untuk anda.

Bygkan u bleh buat bisnes Shaklee dan submit statement bonus Shaklee bulanan tu pada bank, dan bank senyum besar. Housing loan lulus. Kereta mewah lulus.

Org bisnes susah nak buat loan. Bisnes online lagi susah nak buat loan. Bukan saya kata. Saya attend business growth workshop Richworks punya dan consultant financial beritahu mereka yg ada sejuta pun bank tak lulus loan kalau takde sistem dalam bisnes.

49180287-4C0F-4F0D-BA28-586CCF1FC998

Kawasan rumah idaman kami yg kami berjaya beli dgn bisnes Shaklee semata2.

Wow!! Rupanya susah org bisnes nak buat loan. Bank makan gaji kalau gaji besar.

3C1B90B4-C737-450E-8175-3CE0D0943D5D

Swimming pool.

Disini, dalam bisnes kami, selepas setahun lebih buat bisnes, dah berjaya beli 1 rumah mewah. Ada yg beli 1 rumah mewah dan 1 condo utk investment. Ada yg beli 2 condo utk investment. Macam2. Hebat

tak hebat

peluang tambah pendapatan ini.

41A2E786-182F-4726-8706-35191F7AA5FC229ADFBE-A765-451A-A054-E08A99CCFD21

Kereta yang dibeli dgn bonus Shaklee semata-mata selepas setahun berniaga. Alhamdulillah.

Beli kereta lagilah malas cerita. Semua tukar keretakan. Jadi perkara biasa sangat dalam MLM eh??

C491AD10-5B53-4078-9FDF-39F10C67A94A

Sebenarnya apa2 bisnes pun kalau bisnes dah beri anda kemampuan untuk tukar kereta, tukarlah kalau mampu. Kerja penat2 buat apa nak halang dari dapat beli apa yg kita suka. Betul?
Cuma jgn membazir sudah.

ACA09039-B05E-4D96-B144-86E8527013C4

So apadia ttg bisnes Shaklee ni??

Ini adalah sistem MLM patuh syariah tanpa penindasan✔️
Tanpa beli rank✔️
Tanpa modal stock up✔️
Modal anda perlu adalah daftar dgn RM 65✔️
Kemudian anda akan diserap kedalam team RYG dan mula mengikuti kelas2 online kami cara bagaimana nak berniaga dgn mudah tanpa perlu keluar rumah✔️

Balik kerja nak pergi jumpa client?? Oh no!! Bukan kami.

5212D898-476E-4619-83C4-805453B6756B

Kami berniaga sambil jaga anak. Berniaga depan tv. Berniaga sambil ajar anak buat kerja sekolah.

And setiap 14hb hari bonus utk kami senyum. Setelkan zakat, simpanan, kemudian baru byr hutang. Setiap bulan ada allocation untuk kebajikan.

Kerana hanya dgn kita jaga Allah S.W.T baru hidup kita ada keberkatan dan rezeki kita luas terbentang.

Anda yang tiada kerja. Jangan sedih. Degree tak semestinya untuk bekerja dgn org. I invite you to be your own boss to your own business.

Jangan limitkan diri anda dan keupayaan anda.

Challenge yourself. Be with RYG. Ktrg ada mcm2 profesyen dlm ni. Doktor, engineer, lawyers, lecturers, teachers, suri rumah, bakers, accountants, dentist, dan macam2 lagi. Tak tersebut. Team kami ada 2000 ejen aktif berniaga. Dan kami ada group support yg sgt kuat.

Join us and lets be Ryg family and work to build your own dreams.

 

You can join my sharing below. Just click my link to join.http://cip.wasap.my/

3DABCDDA-436A-45C7-A3C9-D96864B58D17

Jom join open sharing online saya dan ketahui peluang didepan mata anda. Jom bangkit berniaga. Ubah hidup anda pulak.

 

Sekiranya anda berminat untuk join kelas2 saya,

CD11D8A5-C3BB-4109-A095-BB2808F53E03

Anda boleh tonton live video kelas tentang branding yg saya ajar. 2 kelas untuk RM 50. Anda akan dapat free nota sekali dan yang paling best adalah u boleh ulang2 tgk video ni. Bayar sekali saja tapi boleh tgk ulang2 tanpa ada period expired.

 

Ataupun dapatkan buku fizikal ini PENIAGA ONLINE TOLONG JANGAN BUAT KESILAPAN INI dgn harga promosi RM 25.

Contact admin untuk beli buku atau join kelas Nak branding power tak?

52FCF264-715F-49AA-B42C-13D4B9AE8D1E

 

http://www.wasap.my/60198525781

 

Bisnes Shaklee

Making big money in online business

Being a leader means u have to have so much love for everyone.

Kadang-kadang Cip rasa frust dan sedih….

Bila I rasa I tak cukup menyampaikan.

CB152FD2-B024-4F4F-B8C1-A93E38BAC030

Seminar Master of the Game RYG.

As much as I do, I buat seminar, I buat regular meeting untuk ajar org2 baru dan leaders2 besar, I rasa ramai sgt RYG yg I tak kenal dan tak dpt kenal.

But deep inside me I always say,’Ni kalau I ajar ni, boleh hit ni!!!’

DC7858E4-FA07-46A1-BA05-861777413087

Seminar master of the game RYG

I see potential in people. But they don’t see it. I see because I have experiences and I have talents.

I see everything.

I can customize u punya marketinf style which is unique for you.

Tapi I am a human who has limitations.
And benda tu buat saya rasa frust.
Sedih.

Ramainya yang perlu saya bantu.

B1222EAE-56AD-47F1-81D9-BA452504BE27

Seminar Master of the game RYG

One thing for sure, kalau anda tak cari saya, saya lagi tak kenal anda.

U have a choice and u have opportunities.

And everytime Cip akan buka pintu rumah untuk RYG dtg belajar dgn Cip depan2.

It is something I do to help people personally.

I cannot give u money but I can help u earn big buck!! Change ur lives. Live ur dreams.

But if u dun take the opportunities to come and see me, I cannot help u.

Semalam, Cip buka rumah Cip lagi dan I get to meet so many new faces yg I tak kenal.

And I ajar drg from 0.

Basically mereka ni belum leaders so I started from core and foundations.

And I sumpah drg berjaya dalam bisnes Shaklee. If only they understand how much I really want them to succeed.

Seperti seorang cikgu nak melihat anak murid masuk uni.

 

6DC5EA83-2925-4E75-B94C-2D4E7674E064

I just want to see my people make it in this business. Then start seeing their lives change one by one. The cars changed and bought bigger houses. That gives me satisfaction.

This is my journey and my goals.

And this is what I do. I inspire people to chase their dream through Shaklee’s business and I teach them.

If you want to change your life too, come and join RYG. Be part of our Shaklee’s family.

Zaman sekarang ni kerja makin susah. Ramai org diberhentikan kerja. Kos hidup tinggi. Gaji tak naik-naik. Inilah masanya anda ubah nasib anda. Masanya adalah sekarang. Kalau bukan sekarang, bila lagi??

 

Jom join team saya Ryg.

Daftar ahli RM 75 sahaja. Tak perlu modal dan stock. Tak tahu berniaga, saya boleh ajar.

http://www.wasap.my/60198525781

Nak beli buku saya?

52FCF264-715F-49AA-B42C-13D4B9AE8D1E.jpeg

Peniaga online tolong jangan buat kesilapan ini. Ini buku fizikal tau bukan ebook. RM 35 sahaja. Tak termasuk postage. 200 kuka surat. Ramai dah baca dan sgt mengujakan.

 

Bisnes Shaklee · Rumah impian

You do not know where life will take you…

Touch up kitchen work is going on…..

Making a home is a process.

AF07913E-C806-4D01-89DE-1329B17FB245.jpeg

Harini kontraktor wood work datang measure untuk buat pintu kayu louvres.

After survey we finally found someone to do our woodwork with good price. Read cheap price, uhuk uhuk but good work.

We have been looking for somebody to go to for all woodwork.

You know somebody that when you decide to build a cabinet and he can do it well without breaking the bank.

F38FD0C9-402F-4971-BE85-44ECFE0B1045.pngActually most work has been done. This is just a few additions such as home office with pantry, bathroom vanity for second floor. That will be where people go to for touch up. We decided to upgrade the look.

We talked more this time with D since this is our second meeting. Husband told him that he used to live in one of the kg in Gombak when he was little.

And Dean said from there to here. Wow!!

So husband said that we started from below too. Everyone does. It is part of the business journey. But with business, life can go very far.

He said that he and wife used to drive around this area to see houses.

We said, we did too.

So I added,’everything start with a dream. Looking at beautiful houses spark your dream. From there, you will set a target. And you will work so hard to do the impossible. So driving around to see beautiful house is a great start. We started from there too’.

When I started this business I didn’t think I could have this life. I was just doing business to earn a good money while working a flexible time.

Basically what I wanted was to switch a job from being a busy doctor to another job which pays as much but I get to stay with kids at home.

That was my target. It had nothing to do with buying a villa. People do things to keep a living. It was a choice at that time to meet month end.

It wasn’t to be well off and so on.

But life is full of surprises.

You don’t have to be born on a silver platter to change your life. But u have to have the right attitude. You have to be willing to work hard and sacrifice somethings to achieve that dream.

You have to be stubborn enough to root for yourself even when nobody stand with you.

You must believe in your dream before anyone starts believing in it.

With that iron spirit, anything is possible in life. It is the most magical thing about life.

It is unpredictable.

It response to hardwork and smartwork.

So work hard. Learn new things. Ask questions.

Believe in your dream.

Bisnes Shaklee · Rumah impian

Cinderella Shaklee

Dalam Cip sibuk sibuk tentukan interior design rumah baru, Cip ternampak gambar kenangan Cip 2 tahun lepas. Tetiba rasa syahdu dan terharu.

Sungguh Cip tak pernah sangka Cip akan berada pada tahap sekarang dalam hidup ni. Walaupun Cip bekerja sebagai seorang doktor sebelum Cip fokus buat shaklee, Cip dah set dalam diri yang Cip akan hidup sebagai orang sederhana. Gaji doktor memang bukan orang susah tapi bukanlah boleh bersenang-lenang.

Tak pernah Cip impikan akan dapat rumah idaman kami iaitu banglo di kawasan elit. Jiran-jiran kami semua jauh lebih tua dari kami. Bukan senang nak beli rumah mewahkan.

78B054B5-B4FE-42BE-A20A-A453989C6A1EBaru 2 tahun lepas kami masih menyewa di sebuah condo 900 sft. Walaupun kecil, sewanya sangat mahal utk kami pada ketika itu. RM 1600 sebulan. Ishk ishk mahal sungguh bila fikir balik. Nak bajet duit gaji sebab nak bayar tanggungan bulanan lagi. Semuanya tinggal kenangan.

D9F5DCB1-02E1-425E-87BC-25442D2CDC7ATapi kenanganlah yang kita simpan untuk kita kenang kembali sejauh mana kita melangkah. 2 tahun Cip fokus untuk buat Shaklee, alhamdulillah, segalanya sangat berbaloi. Jika diputarkan masa, Cip akan pilih untuk buat Shaklee jauh lebih awal lagi.

Masa depan dalam Shaklee sangat sangat cerah. Sangat kukuh.

C499D989-E1B0-40C5-BF08-8180CD16DD4D

Dapur kami dulu. Kecil saja.

BBA3EF89-84EA-43E6-8EE4-09F6EDCD4A41

Ruang tamu rumah baru.

2FBEBBB5-D08A-4278-B760-E16FBBDB2564

Dari ruang tamu akan bersambung dengan taman kecil. Kami cadang nak tambah lantai ‘decking’ disini dan tanam pokok bunga ros.

4D4BB99D-3C4B-46A7-9821-A08923DB379E

Ruang tamu bersambung dengan ruang makan. Hujung sekali, kami jadikan ruang menonton tv. Dari situ akan boleh keluar ke ‘backyard’.

17D27EB3-2184-44A1-B260-53CD9D339674

Ruang ni kami akan tambah lantai ‘decking’ dan bumbung untuk keluarga datang bersantai.

863F6654-A967-43F7-ABD1-CAB401B6FE0B

Dari menyewa sebuah condo, akhirnya kami memiliki banglo 3 tingkat hanya selepas 1 tahun setengah buat bisnes Shaklee.

87379938-B6E7-4B17-BD97-B88952B05AEB

Impian tu percuma saja. Segalanya tidak mustahil dalam hidup ini.

Jadi kalau anda tertanya-tanya bisnes Shaklee ni padu ke tak, saya dah buktikan.

Dari seorang pegawai perubatan, menjadi Master coordinator Shaklee.

Hidup saya berubah dan saya sangat bahagia mempunyai masa yang fleksibel untuk saya uruskan anak-anak. Merekalah sumber kebahagiaan saya. 😊

085131B7-0266-4AF6-A5F2-94F9A7EBA0E4

2 puteri kesayanganku.

BB48E0C0-9042-470C-9102-35C1FE54D1EC

Gambar kami di Business leaders retreat anjuran Shaklee di Pullman Hotel Putrajaya.

Ok. Itu sahaja setakat ini. Esok Cip akan berkongsi lagi ye. Have a good day everyone.