health · Tips rambut cantik

TIPS MERAWAT RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR!!

Selamat pagi!!!

It is a beautiful November. Tahun 2018 nak habis dah. Exciting!!

D6061984-C927-4E6B-A3A1-F316AB8CA26D

Harini Cip nak share ttg Kylie Jenner. Beliau wanita muda yang sgt muda, awal 20an. Tak sampai 24 tahun lagi tapi sangat popular dan memiliki range mekap yang sangat laris.

Salah satu yang Cip suka tgk adalah her exotic look. Of course transformasi dari plastik surgery yg berjaya. Dulu wajah Kylie bukan macam ni. Sangat berbeza. Dulu comel tapi sekarang seksi. Nampak sgt I follow keep up with the Kardashian sejak dulu lagi😂.

Cip admire rambut Kylie. Lebat, panjang dan sihat. Wanita yang rambut cantik dan sihat, memang nampak sangat ayu.

So harini Cip nak kongsi cara merawat rambut gugur dan kelemumur. Kalau anda nak rambut yang cantik, pertama sekali anda kena pastikan shampoo yang anda ambil tu sesuai dgn rambut anda.

7484711B-1CC5-4718-BC0A-7C2E5231AE058D8EC6FD-C487-48A1-8405-574D9F581377

Cip ada baca, kalau rambut kita jadi kasar dan keras serta mudah kusut, maknanya rambut kita dah rosak akibat bahan kimia dalam produk rambut seperti shampoo dan hair styling product.

Sebab tu kalau produk macam ni, kita tak boleh shampoo rambut kerap.

Malangnya bila rambut tak dishampoo kerap, busuklah bila suami cium kepala. Dan rambut akan jadi berminyak bila kita tak shampoo hari-hari.

7781DC48-A5D7-4F1E-85D6-EAD86EF5B9FB

Kulit kepala org bertudung lebih berpeluh dan berminyak. Minyak tu akan tutup kulit kepala kita dan menyeliputi hair follicle kita. Hair follicle tu tak mendapat oksigen dan akan mati. Itulah punca rambut org bertudung gugur.

Peluh2 ni juga memang mengakibatkan kelemumur. Kelemumur adalah penyakit kulit kepala yg merosakkan kawasan hair follicle. Jadi rambut gugur dan takde rambut baru tumbuh di kulit kepala yg rosak tu. Jadi kita kena repair kulit kepala dulu. Baru rambut akan tumbuh semula.

692E646C-432A-4A3F-8122-4508AC6A8E3F

Cara merawat rambut gugur dan kelemumur:

Guna shampoo yang natural macam Prosante shampoo untuk tidak merosakkan rambut dan anda boleh guna hari-hari.✔️

Prosante shampoo merawat kulit kepala anda dan hilangkan kelemumur serta minyak✔️

18A3A517-E73F-4FE4-80BC-CC130931CFAB

Sapu Scalp treatment di kulit kepala untuk repair kulit kepala yg dah rosak. Nanti kelemumur hilang dan rambut baru akan tumbuh disitu✔️

5C33E25B-228A-434F-8001-630875F265B2

Ambil Zinc untuk rambut tumbuh dgn lebat dan rambut tidak beruban✔️

Ambil Omegaguard promo untuk halang radang di kulit kepala dan repair kulit kepala dari dalam✔️

Kalau pakai tudung perlu jaga rambut tak??

Mestilah perlu.

Nanti buka tudung tgk rambut botak sana sini. Suami pelik pulakkan.

Kalau anda ada masalah rambut gugur dan nak rawat rambut gugur dan kelemumur, jom grab set penjagaan rambut Prosante dan suplemen rambut lebat. Sekarang tgh promo Omegaguard. Bagus untuk rambut gugur👏🏻👏🏻👏🏻. Boleh dapat harga murah ni. Wasap Cip sekarang ya.

http://cip.wasap.my/